Creeaza un cadou de valentine's day animat in Photoshop

| 10 feb. 2011
Intotdeauna vrem sa dam cadouri unii altora. Aceste cadouri pot fi materiale sau non - materiale, asadar , foarte populare sunt felicitarile virtuale, de sf. valentin , felicitarile de Craciun sau felicitarile aniversare.Acum putem crea  un super cadou virtual , care o sa se potriveasca de minune cu sarbatoarea ce va sa vina acum , si anume Valentine's Day .

   Sa incepem! Deschideti Photoshop-ul si creati un nou layer (document) , sa zicem 300 px / 300 px.Apoi alegeti Shape Tool si de aici selectati forma inimioarei. Setati culoarea de foreground folosind acest cod #FD7FA3.

   Acum desenati o inimioara, incadrativa pe aproximativ toata suprafata documentului deschis (cel creat anterior de 300 px / 300 px)


Selectati apoi move tool (V prescurtat) si centrati inimioara daca este cazul.



      Acum mergeti la Blending Options si stati parametrii la fel ca in imaginile urmatoare: 


   La Inner Shadow urmati urmatoarele setari: 



Urmeaza Inner Glow cu setarile :


Gradient Overlay:


Outer Glow cu setarile din imaginea urmatoare: 



Si ultima categorie de la Blending Options este Satin cu setarile urmatoare: (nu uitati sa schimbati si culoare in rosu, ea o sa fie negru)



Poza ar trebui sa arate cam asa :


   Vom duplica acum layerul respectiv de trei ori, si folosind Free Transform , vom redimensiona primul duplicat la 95% din cel original, al doilea duplicat la 90% din original , iar cel de-al treilea duplicat la 85% din original.

Ar  trebui sa obtineti o imagine de genul : 



Acum mergeti la Image Ready fie apasand pe Shift + Ctrl+ M pentru versiunile mai vechi de Photoshop, sau deschideti sectiunea animatie daca o aveti inclusa in Photoshop. (In Photoshop CS4 se gaseste la Video).
Dupa ce s-a deschis paleta de animatie , apasati pe butonul din dreapta sus, o sagetuta care va deschide um meniu si selectati Make Frame from Layers


Aruncati layerul Background daca este in animatie, la cosul de gunoi


Ar trebui sa aveti 4 inimioare de diferite marimi.Alegeti cel de-al doilea frame si apasati duplicate curent layer, apoi trageti-l peste layerul cu numarul 4, adica ultimul .Repetati acelasi proces si pentru layerul cu numarul 3. Acum aveti un total de 6 frame-uri. Tot ce mai ramane de facut este sa setati timpul pentru primul layer la 0,005 secunde, si 0,01 la urmatoarele 4. Rezultatul final :


De retinut: Pentru a salva animatia va trebui sa mergeti la File-Save for web and devices si sa alegeti GIF de preferat la 128 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu